Mathjälpen i Sverige

Påsktårta

Recept av
Kommentarer inaktiverade för Påsktårta
75 minuter
Prep: 15 minuter | Tillagning: 60 minuter | Portioner: 12

Ingredienser

Instruktioner

Vispa äggvitor till hårt skum. Tillsätt socker lite i taget under fortsatt vispning och vispa tills det blir styvt. Vänd ner flingorna. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30×40 cm. Grädda i ugn 150° ca 1 tim. Låt svalna i ugnen (kan med fördel stå över natten). Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda vatten, socker, citronsaft och majsmjöl. Koka under omrörning tills den börjar tjockna. Ta av kastrullen från värmen och rör ner en äggula i taget. Låt den på nytt sjuda upp under fortsatt omrörning. Ta av från värmen och rör ner margarin och citronskal. Låt svalna. Dela tårtbottnen i två bottnar och bred på citronkrämen på en botten. Lägg den andra ovanpå. Vispa grädden och bred på. Garnera med physalis, kiwi i bitar och citronmeliss.
Kategori: