Mathjälpen i Sverige

Kall lax- och räktårta

Recept av
Kommentarer inaktiverade för Kall lax- och räktårta
30 minuter
Prep: 30 minuter | Tillagning: 0 minuter | Portioner: 10

Ingredienser

Instruktioner

Skär kavringen i mindre bitar och fördela brödet till smulor i en matberedare. Smält margarinet och blanda med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i en pajform, 23 cm i diameter. Ställ formen kallt. Koka äggen. Finstrimla laxen, hacka räkorna och de kokta äggen. Skär avokado i små bitar och finhacka löken. Blanda lax, räkor, ägg, avokado och lök med matlagningsyoghurt och majonnäs. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Bred fyllningen över bottnen. Tårtan kan gärna stå och mogna några timmar i kylskåpet. Dekorera med löjrom, citronskivor och dill. Tårtan passar att servera kall på buffébordet. Tips! Använd halva mängden lax och räkor att garnera med.
Kategori: